Adeziv pentru polistiren

Adeziv Weber P37 25Kg Mareste

Adeziv Weber P37 25Kg

Produs nou

Adeziv pentru polistiren expandat Weber P37 25Kg

- Doar pentru lipire

Mai multe detalii

12,90 lei TVA inclus

Fisa tehnica

Cantitate25 Kg

Detalii:

Culoare: gri

Consum lipire kg/m2: 4-6

Se utilizează pentru lipirea plăcilor de polistiren expandat. Se aplică pe toate suprafeţele convenţionale, de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi şi direct pe orice tip de zidărie. Este recomandat pentru izolarea termică a clădirilor nou construite şi a celor vechi, ce urmează să fie reabilitate termic.

Date tehnice:

Densitatea: 1300-1400 kg/m3

Aderenţa la suport din polistiren (28 zile):≥ 0,08 N/mm2

Aderenţa la suport beton (28 zile): 0,5 N/mm2

Permeabilitatea la vaporii de apă, μ: 17,5

Absorbţia de apă prin capilaritate: Clasa W2

Conductivitatea termică în stare uscată la 10°C (l ) 10, uscat: 0,08 W/mK

Rezistenţa la foc: Clasa A1

Timp de punere în operă: cca. 60 min

Termen de valabilitate: 12 luni de la data fabricaţiei în condiţii de depozitare pe paleţi de lemn, în mediu uscat

PREGĂTIREA SUPORTULUI

Suprafaţa suport trebuie să fie curată, nedeformabilă, uscată, fixă şi lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, etc.). Se verifică aderenţa tencuielilor şi vopselelor existente. Suprafeţele cu urme de substanţe antiaderente, mucegai, alge, ciuperci se vor curăţa cu jet de apă sub presiune şi cu o perie de sârmă. Tencuielile umflate, desprinse trebuie îndepărtate. Reparaţiile vor fi efectuate cu un mortar pe bază de ciment cu proprietăţi adezive (weber P37). În cazul în care suprafeţele sunt foarte absorbante, acestea trebuie udate şi se aşteaptă până când pelicula de apă dispare. Plăcile de polistiren trebuie să fie uscate, curate, fără urme de praf şi alte impurităţi.

MOD DE PREPARARE ŞI DE LUCRU

Se toarnă conţinutul unui sac în cca. 6 - 6,5 litri de apă curată, rece şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări. După un repaus de cca. 5 minute, se reamestecă. Mortarul adeziv astfel obţinut se aplică pe perimetrul plăcii de polistiren şi în câteva puncte (3-6), astfel încât la montarea plăcilor termoizolante adezivul să acopere cel puţin 40 % din suprafaţa acestora. Se fixează prin apăsare manuală, iar planeitatea şi verticalitatea se reglează cu ajutorul dreptarului şi bolobocului. Lipirea plăcilor se începe de jos, de pe profilul de soclu şi se montează în legătură, tip zidărie. Fixarea mecanică suplimentară se realizează cu dibluri, după 1-3 zile de la lipirea plăcilor. Pentru a obţine o planeitate cât mai bună, plăcile de polistiren se pot şlefui în plan.

RECOMANDĂRI

Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5 C până la +30 C. Pe durata aplicării suprafaţa trebuie protejată de razele puternice ale soarelui şi de precipitaţii. Se recomandă ca sistemul de izolaţie termică să fie realizat astfel încât să nu fie expus îngheţului sau ploii timp de 24 de ore după aplicare. În condiţii de umiditate ridicată şi temperaturi scăzute, montarea diblurilor pentru fixarea mecanică a plăcilor termoizolante, se face numai după ce se va verifica dacă adezivul este întărit şi plăcile termoizolante sunt lipite complet. Această verificare se poate efectua prin montarea a 4-5 dibluri de probă. Uneltele folosite se spală cu apă imediat după utilizare.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: