Polistiren expandat 8 cm

Polistiren expandat Caparol EPS80 80mm Mareste

Polistiren expandat Caparol Thermopor CT 80F EPS80 80mm

Produs nou

Plăci termoizolante conform DIN EN 13 163 (EPS), din perle de polistiren expandat.

Acest produs face parte din sistemul Capatec Basic-Line si se vinde doar impreuna cu adezivul Caparol Kleber 90R si/sau adezivul si masa de spaclu Caparol Klebespachtel 100R.

Mai multe detalii

46,50 lei TVA inclus

  • 80mm

Fisa tehnica

Grosime80mm
m2/bax3.0

Detalii:

Grosime placa: 80mm
Lungime placa: 1000mm
Latime placa: 500mm
Nr. placi in bax: 6
Suprafata/bax: 3.0m2

Domeniu de aplicare: Plăci de polistiren expandat ignifugat pentru fațade, destinate utilizării atât la clădiri noi cât și la reabilitarea clădirilor vechi, în cadrul sistemelor compozite termoizolante de mare performanță ETICS, conform SR EN 13499:2004.

Certificări: Produsul este certificat în conformitate cu cerințele standardului SR EN 13163:2012, sistemul 1 de atestare a conformității.

Cod identificare produs: EPS-EN 13163-T1-L2-W1-S1-P3-BS125-CS(10)80-DS(70,90)1-DLT(1)5-TR150-WL(T)2

Proprietăți
- Conductivitate termică λ= 0,036 W/mK
- Rezistență la foc: clasa E
- Perle de polistiren expandate în bloc
- Stabilitate dimensională
- Rezistență la îmbătrânire
- Capacitate de difuzie
- Inofensive din punct de vedere toxicologic
- Fără formaldehidă
- Aplicare rapidă și ușoară

Culoare: Alb

Depozitare: În loc uscat, protejat de umiditate. A nu se expune acțiunii razelor UV pentru timp îndelungat.

Suporturi recomandate: Suprafețe minerale a clădirilor noi, tencuieli vechi rezistente, precum și alte suprafețe cu capacitate portantă.

Pregătirea suprafeței: Suporturile trebuie să fie aderente, curate, uscate și fără pete de grăsime. Suprafețele cu impurități sau cu substanțe de separare utilizate (cum ar fi uleiul pentru cofraj) precum și urmele de mortar se vor înlătura în totalitate. Vopselele și tencuielile decorative defecte, exfoliate, se vor înlătura până la un substrat portant. Se vor repara cavitățile și micile imperfecțiuni ale tencuielii.
Tencuielile poroase, nisipoase, puternic absorbante se vor curata până la un substrat portant și se va aplica un strat de grund cu Sylitol-Konzentrat 111. Tencuielile vechi, portante, se vor grundui cu Putzgrund.

Instrucțiuni de aplicare: Adezivul asociat sistemului de termoizolație se aplică pe conturul plăcii într-un strat de aproximativ 5 cm și în mijlocul plăcii trei puncte cu dimensiunea cel puțin cât o palmă. Cantitatea de adeziv variază în funcție de planeitatea stratului suport, denivelări de până la ±1 cm pot fi egalizate cu ajutorul patului de adeziv. Suprafața acoperită de adeziv trebuie să fie de cel puțin 40% pentru sistemele finisate cu tencuială structurată și cel puțin 60% pentru sistemele acoperite cu plăci ceramice.
În cazul suprafețelor suport plane sau slab absorbante, se recomandă aplicarea adezivului Capatect-Rollkleber 615 prin metoda lipirii pe întreaga suprafață a plăcii, utilizând un fier de glet din inox cu dinți de 10x10 mm.
Plăcile termoizolante se lipesc, de jos în sus, prin presare și sunt apăsate bine în masa de adeziv. A nu se lăsa să pătrundă adeziv în rostul dintre plăci pentru evitarea formării de punți termice. Rosturile verticale dintre plăci se vor dispune întrețesut decalate cu o jumătate de placă. Dacă rezultă mortar adeziv în exces in zona rosturilor, după lipirea plăcilor termoizolante, acesta va fi îndepărtat. A se tine cont pe parcursul montajului de alinierea pe verticala si de planeitate.
Eventualele rosturi rezultate se vor umple cu benzi de polistiren tăiat sau cu spuma pentru rosturi Capatect-Füllschaum B1.
Pentru protecția împotriva focului, în cazul clădirilor înalte (peste 3 nivele), și la grosimea plăcilor de polistiren de peste >10 cm, se aplică la partea superioară a deschiderilor benzi de vată minerală.
Benzile de vată minerală trebuie să depășească limita deschiderilor cu cel puțin 30 cm în fiecare parte, iar înălțimea trebuie să fie de cel puțin 20 cm.
La rosturile de trecere dintre diferitele finisaje ale fațadelor sau în cazul rosturilor de dilatație, plăcile de izolație trebuie sa depășească în ambele laturi cel puțin 10 cm și trebuie fixate printr-o lipire sigură cu adeziv.