Tencuieli siliconice

Tencuiala decorativa Duraziv Standard cu Silicon 25Kg

Produs nou

Tencuiala decorativa Duraziv Standard cu silicon 25Kg

Pretul este valabil pentru cele 48 culori din paletar.

Mai multe detalii

103,50 lei TVA inclus

Fisa tehnica

Cantitate25 Kg

Detalii:

Domeniu de aplicare: Ideală pentru decorarea şi protecţia faţadelor, în condiţii optime de preţ-calitate şi rezistenţă la umiditate.

Beneficii:

 • Aditivată cu silicon, are proprietăţi hidrofuge foarte bune şi conferă protecţie optimă împotriva umidităţii
 • Permite respiraţia activă a peretelui
 • Uşor de prelucrat
 • Rezistenţă la şocuri mecanice
 • Aderenţă perfectă la suport în sistem cu Duraziv Primer cu Kauciuc®
 • Stabilitate a culorii pe termen lung

  Finisaj: Scoarţă de copac sau Bob de Orez

  Colorare: Computerizat – sistemul Duraziv ColorPRO ( peste 500 de nuanţe şi mii de combinaţii)

  Consum:

  Granulaţia de 1,5 mm: 1,3-1,7 kg/m²

  Granulaţia de 2 mm:1,8-2,4 kg/m²

  Granulaţia de 2,5 mm:2,5-2,9 kg/m²

  Randament:

  Granulaţia de 1,5 mm: 15-20 m²/găleată

  Granulaţia de 2 mm: 11-14 m²/găleată

  Granulaţia de 2,5 mm:9-10 m²/găleată

  Ambalare: 25kg

Descriere

Tencuiala decorativă structurată DURAZIV STANDARD cu Silicon este un produs pe bază de dispersii organice aditivate cu latex siliconic şi cu alţi aditivi speciali, care îi conferă acestuia proprietăţi bune privind impermeabilitatea la apă şi permeabilitatea la vapori, lucrabilitatea, aderenţa, rezistenţa la lovire, zgâriere şi uzură, precum şi un grad ridicat de protecţie pentru finisările realizate cu acest produs. Tencuiala decorativă structurată DURAZIV STANDARD cu Silicon se poate utiliza ca atare sau se poate colora folosind pigmenţii solizi superconcentraţi DURAZIV Essenza sau în sistemul de nuanţare computerizată ColorPro®. Se foloseşte în sistem perfect compatibil cu DURAZIV Grund de amorsare Clima Protect® cu Kauciuc®

Domeniu de aplicare
Finisarea decorativă și de protecție a suprafețelor minerale exterioare şi interioare - sisteme termoizolante, tencuieli de var și ciment, beton, etc.

Aplicare
Pregătirea suprafețelor Suprafețele noi se lasă la maturat (să se usuce) timp de minim 7 zile, în cazul termosistemelor, sau minim 28 de zile, în cazul tencuielilor minerale. În cazul apariţiei eflorescenţei, se acţionează eficient pentru îndepărtarea acesteia, înainte de amorsare. Suprafețele vechi, deja acoperite, care prezintă zone slab aderente sau cu exfolieri se curăţă până la suportul solid şi se repară prin aplicare de mortar de tencuială PM 42, Tinci PM 43 sau mortar rapid de reparaţii PM 47. În cazul suprafeţelor care prezintă fisuri, acestea vor fi reparate folosind adezivul AT 37 armat cu fibre sau gletul de exterior FP 27. Suprafața reparată se lasă să se usuce timp de 3-4 zile și se amorsează ca și în cazul suprafețelor noi. Dacă suprafaţa prezintă neregularităţi, acestea vor fi în prealabil şlefuite.

Pregătirea produsului
Poate fi aplicat ca atare sau cu diluţie de 1-2% apă, în funcţie de temperatura mediului la momentul aplicării. Se omogenizează bine cu bormaşina înainte de aplicare.

Mod de aplicare
Aplicare strat de fond: • se aplică un strat de DURAZIV Grund de amorsare Clima Protect® cu Kauciuc® pentru tencuieli decorative, colorat în aceeaşi nuanţă cu tencuiala decorative

Aplicare tencuiala decorative

• se aplică manual, într-un singur strat, sau mecanizat, la o grosime egală cu granulaţia tencuielii, apoi se drişcuiește (pe drept sau pe rotund) cu drişca din material plastic • se aplică fără întrerupere, prin procedeul „umed pe umed”, pentru a evita apariţia nadelor inestetice • nu se recomandă a se reaplica local ulterior produs peste o suprafaţă deja aplicată, cu scopul de a efectua reparaţii și rectificări, deoarece zonele respective vor ieşi în evidenţă în aspectul general al finisajului • temperatura de aplicare (a mediului): min. +10 o C, max. +30 o C • temperatura suportului: min. + 5 o C, max. +40 o C • umiditatea suportului: max. 12% • umiditatea mediului: max. 70% • curăţarea uneltelor se face cu apă, imediat după aplicare

Atenție! Nu se aplică în condiţii de umiditate ridicată (ceaţă, ploaie, ninsoare) sau când există pericol de ploaie sau îngheţ, pe vânt puternic sau sub acţiunea directă a razelor solare. În primele 24-72 de ore după aplicare, în caz de ploaie, ninsoare etc., suprafaţa va fi protejată. Nu se aplică peste finisări realizate cu produse pe bază de solvent sau cu var sau humă. În cazul produselor colorate, se recomandă utilizarea aceluiași lot de produs pentru realizarea întregii lucrări, pentru a se evita eventualele diferențe de nuanţă. Culoarea este influenţată de lumină, de aceea este indicat ca alegerea culorii să se facă la lumină naturală, ţinând cont şi de culoarea altor elemente arhitectonice ale faţadei (acoperiş, tâmplărie, etc.). Nerespectarea instrucțiunilor de aplicare poate modifica aspectul și calitatea acoperirii.

Accesorii

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: