Adeziv pentru polistiren

Adeziv si masa de spaclu Weber P50 25Kg Mareste

Adeziv si masa de spaclu Weber P50 25Kg

Produs nou

Adeziv pentru polistiren expandat, extrudat si vata minerala Weber P50 max² 25Kg

- Pentru lipire si armare

- Pe suporturi critice

- Flexibilitate maxima

- Nu necesita dibluri*

Mai multe detalii

37,50 lei TVA inclus

Fisa tehnica

Cantitate25 Kg

Detalii:

Culoare: Gri

Consum lipire kg/m2: 4-6

Consum armare kg/m2: 3-4

Se utilizează pentru lipirea şi armarea (şpăcluirea) plăcilor de polistiren expandat, polistiren grafitat, polistiren extrudat şi vată minerală (bazaltică). Se aplică pe toate suprafeţele convenţionale, de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi şi direct pe orice tip de zidărie. Se recomandă pentru izolarea termică a clădirilor nou construite şi a celor vechi, ce urmează să fie reabilitate termic. Se poate utiliza şi pentru lipirea plăcilor termoizolante pe suport din lemn (OSB) amorsat în prealabil cu grundul de amorsaj weber GR100.

* Nu necesită dibluri la montarea plăcilor de polistiren, direct pe zidărie (cărămidă), pentru înălţimi de până la 8 m.

DATE TEHNICE

Apa de omogenizare: cca. 6-6,5 l/sac
Densitatea: 1300-1400kg/x3
Aderenţa la suport din polistiren (28 zile): ≥ 0,08 N/mm2
Aderenţa la suport beton (28 zile): ≥ 1,3 N/mm2
Aderenţa prin tracţiune (suport mortar de ciment-adeziv-vată minerală rigidă): ≥ 0,06 N/mm2
Permeabilitatea la vapori de apă: ≥ 17,5
Absorbţia de apă prin capilaritate: Clasa W2
Conductivitatea termică în stare uscată la 10 C: ≥ 0,08 W/mK
Rezistenţă la foc: Clasa A1
Timp de punere în operă: cca.90 min

PREGĂTIREA SUPORTULUI

Suprafaţa suport trebuie să fie curată, nedeformabilă, uscată, fixă şi lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, etc.). Se verifică aderenţa tencuielilor şi vopselelor existente. Suprafeţele cu urme de substanţe antiaderente, mucegai, alge, ciuperci se vor curăţa cu jet de apă sub presiune şi cu o perie de sârmă. Tencuielile umflate, desprinse 2 trebuie îndepărtate. Reparaţiile vor fi efectuate cu un mortar pe bază de ciment cu proprietăţi adezive (weber P50 max ). În cazul în care suprafeţele sunt foarte absorbante, acestea trebuie udate şi se aşteaptă până când pelicula de apă dispare. La lipire: plăcile de polistiren sau vată minerală trebuie să fie uscate, curate, fără urme de praf şi alte impurităţi. La armare: suprafeţele plăcilor de polistiren sau vată minerală trebuie să fie uscate, curate, fără urme de praf şi alte impurităţi şi să nu prezinte denivelări în zonele de întâlnire dintre plăci. Aceste denivelări trebuie şlefuite în plan şi curăţate de praf înainte de aplicarea diblurilor. Dacă plăcile de polistiren nu au fost şpăcluite, acoperite cu adeziv timp de 2 săptămâni, trebuie evaluată calitatea acestora. Plăcile îngălbenite, prăfuite trebuie asperizate şi curăţate.

MOD DE PREPARARE ŞI DE LUCRU

Se toarnă conţinutul unui sac în cca. 6 - 6,5 litri de apă curată, rece şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări. După un repaus de cca. 5 minute, se reamestecă. Pentru lipire: Mortarul adeziv astfel obţinut se aplică pe perimetrul plăcii termoizolante şi în câteva puncte (3-6), astfel încât la montarea plăcilor termoizolante adezivul să acopere cel putin 40 % din suprafaţa acestora. Se fixează prin apăsare manuală, iar planeitatea şi verticalitatea se reglează cu ajutorul dreptarului şi bolobocului. Pe plăcile de vată minerală se întinde, presând între fibre, un strat subţire de adeziv cu o gletieră din inox, înainte de aplicarea adezivului în modul descris mai sus. Acest lucru este necesar pentru sporirea aderenţei dintre vată şi adeziv. În cazul suprafeţelor plane, nivelate, adezivul se poate aplica pe plăcile de vată minerală şi în pat continuu, folosind o gletieră canelată cu zimţi de 10-20 mm. Lipirea plăcilor se începe de jos, de pe profilul de soclu şi se montează în legatură, tip zidarie. Fixarea mecanică suplimentară se realizează cu dibluri, după 1-3 zile de la lipirea plăcilor. Aplicarea diblurilor, cu miez de oţel, este obligatorie în cazul izolării cu vată bazaltică. Pentru armare: Mortarul adeziv se întinde cu gletiera zimţată (6x6 sau 8x8 mm) în strat uniform pe suprafaţa plăcilor. Plasa pentru armare (din fibră de sticlă) se întinde pe direcţie verticală şi se înglobează în adeziv cu ajutorul unei gletiere. Fâşiile de plasă se montează prin suprapunere de minim 10 cm. Se aplică imediat al doilea strat de adeziv în grosime de cca. 1-2 mm, nivelând suprafaţa în aşa fel încât plasa sa fie acoperită în întregime. Suprafeţele de vată bazaltică, înainte de armare, se “amorsează” cu un strat subţire de adeziv pentru a îmbunătăţi aderenţa dintre vată minerala şi adeziv.

RECOMANDĂRI

Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5 C până la +30 C. Pe durata aplicării suprafaţa trebuie protejată de razele puternice ale soarelui şi de precipitaţii. Se recomandă ca sistemul de izolaţie termică să fie realizat astfel încât să nu fie expus îngheţului sau ploii timp de 24 de ore după aplicare. Suprafeţele izolate cu polistiren grafitat vor fi protejate în continuare împotriva razelor solare pâna la armarea, (spăcluirea) lor cu adeziv. În condiţii de umiditate ridicată şi temperaturi scăzute, montarea diblurilor pentru fixarea mecanică a plăcilor termoizolante, se face numai după ce se va verifica dacă adezivul este întărit şi plăcile termoizolante sunt lipite complet. Această verificare se poate efectua prin montarea a 4-5 dibluri de probă. Uneltele folosite se spală cu apă imediat după utilizare.

 

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: